Oltiin tuossa vajaan viikon verran Helsingissä, joten enpä ole tänne mitään kirjannut.

Helsingin reissulla otettiin kyllä pari kertaa tottista, mutta eipä siitä sen enempää...

Viikko sitten maanantaina oltiin PEKO-porukan kanssa voimalaitoksella treenamassa. Gismo oli oikein loistava. Vähän sitä kyllä kammoksutti ritilätasoilla kulkeminen, mutta ihan terveissä rajoissa. Meni kyllä minne vaan. Otettiin pienimuotoisesti etsintää ja jätkä selvisi siitä vallan hyvin.

GouGoulta taasen puuttuu tyystiin itsesuojeluvaisto, siellä se vaan mennä kaahotti ja häntä heiluen kurkki reunojen yli kymmenien metrejen pudotuksiin, onneksi oli liinan nokassa kokoajan! Goulle otettiin ensimmäisen kerran sen eläessä korkealla olevaa maalimiestä ja neiti kyllä yritti parhaansa. Kävi hallia läpi määrätietoisen näköisenä ja sai vahvimman hajun paikallistettua yhdelle seinälle ja pitkään yrittii siitä sitten hahmottaa, että missä se hajun lähde on. Oli tosi vähällä, että olisi ruvennut jopa ilmaisemaan, mutta ei sitten kuitenkaan. Koira teki kyllä juuri sitä, mitä sille on opetettu: käytti nenäänsä.

Eilen siis oli taas PEKO-treenit, tällä kertaa oltiin Kärsämäellä. Gismolle otettiin noin 8h vanhan jäljen nostamista ja kuin ihmeen kaupalla se kyllä otti jäljen, mutta hukkasi sen, enkä minäkään lumesta ja taskulampustani huolimatta huomannut, että missä vaiheessa se hukka tuli.

GouGoulle otettiin hakua, tuuli-ilmaisuja. Tuuli melko kovaa puuskissa idästä ja me lähdettiin etelä-pohjoinen suuntaisesti partioimaan. Perässä kulki Riitta Repen kanssa ja mä olin ihan varma, ettei Goukkarin työskentelystä tule mitään koiran kulkiessa perässä, mutta eihän se noteerannut sitä lainkaan. Jonkin matkaa siinä partioitiin ja sitten Gou nappasi hajun ja painatti menemään pitkin peltoa, niin ettei vilkkupannan kantama riittänyt. Arvuuttelin siinä, että eikö pokka riitä ilmaisuun vai mikä on, kunnes se juoksi takaisin päin, jolloin huomasin sen olleen hieman väärässä suunnassa, todennäköisesti oli käynyt ajamassa edellisen koirakon jättämän jäljen pellolta. Sitten se oli siinä lähelläni hetken, kunnes koko koira oli "Whaat??"-ilmeellä ja sitten se ampaisi kohti maalimiestä ja aloitti hyvin ilmaisu haukun. Maalimies oli varmaan siinä 50m päässä. Kyllä se on hyvä koira, tai ainakin siitä tulee sellainen!

Lopuksi vielä otettiin Gismon kanssa hakua. Partioitiin pohjoinen-etelä suuntaisesti. Ensin mentiin toiseen suuntaan, sitten pari sarkaa idemmäksi ja takaisin päin. Pientä ongelmaa oli herran keskittymiskyvyn kanssa siinä matkalla, olisihan se ollut kiva vähän myyriä metsästää, mutta lopetti kyllä käskyllä tuollaiset ylimääräiset touhuilut. Kun oltiin tultu melkein koko matka takaisin Gismo otti hajun ja painatti maalimiehelle, joka oli siitä pisteestä varmaan 100m päässä ja ilmaisi hyvin.