Sunnuntain kunniaksi pidimme oikein treenien täyteisen päivän.

Ensin mentiin aamusta hakumettälle. Meitä oli yllättäen kasassa tosi massiivinen hakuporukka: kaksi ihmistä, onneksi sentään kuusi koiraa :D

GouGoulle tehtiin tuuliharjoitus, jossa maalimies meni noin 50-60m päähän valmiiksi, eikä antanut mitään apuja ja minä lähetin Goun sinne, ja aivan loistavasti teki töitä ja ilmaisi maalimiehen hyvin, maalimies palkkasi aina eripituisia haukkusarjoja kunnes minä viiletin paikalle. Kaikin puolin olen tuohon pikku pilkkuun niin tyytyväinen tällä hetkellä, että ihan hirvittää, että koska se alamäki alkaa ja tulee ongelmaa ongelman perään!

Gismolle otettiin vähän samalla kaavalla. Kerkesin jo ajattelemaan siinä harjoitusta miettiessäni, että mitä ihmettä mää tuon kanssa hakua treenaan, että mitä se voi vielä oppia, mutta sitten kuitenkin päädyin siihen, että maalimies saa palkata sen ja tuoda syötellen minun luokse. Niinpä lähetin koiran etsimään maalimiestä, mutta olipa herralla varsinainen ulkoilupäivä, eikä se tehnyt töitä lainkaan. En tiedä mistä se voisi johtua? Oltiin "omassa" metsässä, joten jos se luuli liiveistään huolimatta olevansa lenkillä? Toisaalta tässä vaiheessa tuuli oli täysin pysähtynyt. Mene ja tiedä tuon ittepäisen elukan aivoituksia... Aikansa koira haahuili metsässä, kunnes kutsuin sen luokse ja pyysin maalimieheltä ääniavun, mutta vasta toisella äännähdyksellä Gismo hokasi lähteä metsään etsimään akkaa, ilmaisi sentään moitteettomasti. Lopuksi vielä otettiin näkölähtö motivaatiota nostattamaan.

Gretallekin otettiin pieni mielialankohotustreeni. Haku on ainoa mitä sen kanssa enää nykyisin "treenataan", eikä sitäkään lainkaan tavoitteellisesti, mutta kun se siitä tykkää...

Illalla oli vielä Goun kanssa agilitytreenit. (tuleekohan tuolle koiraparalle kohta burn out?) Mentiin sellaista helppoa rataa, missä oli vain hyppyä hypyn perään. Tämä siitä syystä, että koulutusohjaajamme mielestä eivät koirat osaa vielä lukea rataa.

1138468.jpg

Kun tämä meni ongelmitta kaikilta, lisättiin hieman haastetta putken muodossa.

1138473.jpg

Tämä mentiin ensin niin, että ohjattiin hypyt putken ja hyppyjen välistä ja vielä lopuksi niin, että ohjattiin putken kaaren sisäpuolelta. Tässäkin lajissa täytyy olla vain tyytyväinen loistavaan koiraansa!