Oltiin eilen Goun kanssa agilitytreeneissä.

Ensin mentiin sellaista pikku rataa, jossa oli hyppy, 90 asteen kulma vasemmalle, kepit, 90 asteen kulma oikealle, putki, 90 asteen kulma oikealle, kepit, 90 asteen kulma vasemmalle ja hyppy.

Muuten ehkä (tasoonsa nähden) meni hyvin, mutta kepeille GouGou tuli liian lujaa, joten ei kertaakaan onnistunut niitä ensi yrittämällä menemään, pitäisi siis opettaa joku hidastus käsky, jotta saisin sen hidastamaan sen verran, että pystyisi keskittymään pujotteluun. Toisaalta se pujottelu ei ole vielä ole meillä niin hyvin hallinnassa muutenkaan, eli jospa se sen opittuaan onnistuisi menemään myös omalla luontaisella vauhdillaan, eli täysillä.

Sitten otettiin vielä hyppysarjaa, jossa oli viisi hyppyä peräkkäin, ensimmäinen hieman vasemmalla, toinen hieman oikealla, kolmas vasemmalla jne... Tarkoituksena oli treenata takaa ohjausta, niin että lähdemme samaan aikaan, minä ensimmäisen esteen vasemmalta puolelta. Ensimmäinen ja toinen este ohjattiin vasemmalta puolelta, sitten koiran takana leikkaus oikealle puolelle. Ja sieltä ohjaten loppuun. Suurinta vaikeutta oli viimeisessä esteessä: koiralla jo melkoinen vauhti ja minun piti saada se nopeasti ohjattua oikealla puolella ollen vasemmalle päin ja esteelle.

Goulla tuli viimeisen treenin jälkeen jokin hetkellinen pahoinvointikohtaus: heitin sille palkaksi pallon ja se ryntäsi perään, mutta pysähtyi puoleen väliin matkaa oksentamaan. Oli sitten hetkeä myöhemmin oma pirteä itsensä, mutta sitten taas kun roudattiin esteitä ja koirat saivat keskenään riekkua, Gou pysähtyi seisomaan ja seisoi varmaan minuutin paikallaan häntä riipuksissa. Koskaan en ole sen nähnyt seisovan niin pitkään paikoillaan. Mutta taas hetkeä myöhemmin se oli ihan normaali. Tiedä häntä mikä tuli? Lihapullien yliannostus?