Lenkiltä tultuamme hieman tottisteltiin tuolla yhdellä valaistulla parkkipaikalla.

Täytyy kyllä sanoa, että se olisi ihanaa, jos joku voisi puolestani hoitaa tuon tottistelun, se on niin pläääh...

Molemmilla treenattavillani on melkolailla samankaltaisia ongelmia, vaikka ovatkin niin erillaisia koiria kuin olla ja voi, joten eiköhän se ole remmin tässä päässä se ongelma mitä suuremmissa määrin.

Tänään siis oli ohjelmassa luoksetuloja tai lähinnä sitä oikeaa paikkaa edessäni.

GouGoulle koitin ensin niin, että kutsun sen ihan metrin päästä luokseni ja jos se tulee oikeaan paikkaan sylkäsen sille suusta makkaran palan (Yök! ei ole makkara kyllä mitään ihmisen suuhun sopivaa). Gou olisi mieluusti tarjonnut kaiken maailman sivulle tuloja ja vinoon eteeni asettumista eikä sitten lopulta kun tuli suoraan eteeni edes tajunnut, että joku makkara jostain lensi. Siispä siirryin palkkaamaan sen pallolla, jonka asetin leuan alle, jolloin luoksetulosta saataisiin käsieni asennosta riippumaton. Jonkin verran (ehkä) saavutimme tässä tulosta. Tennispallon olen muutenkin huomannut olevan Goulle se juttu! Lopuksi vielä otin vähän seuruutusta. Siinä Goulla oli hieman sellainen asenne, että se odottaisi jättöliikkeiden käskyjä tulevaksi. Pitänee siis ainakin vähäksi aikaa jättää jättöliikkeiden treenaaminen, ainakin seuraamisen yhteydestä.

Gismo taasen tuppaa jäämään liian kauas luoksetuloissa. Koitin sille tuota "makkaraa suusta"-temppua, mutta se ei mielestäni tuottanut pysyvää tulosta (Gismo sentään tajusi makkarat), joten siirryin siihen että jos se jää liian kauas, niin pannasta kiinni ja vedän sen oikeaan paikkaan, siinä rauha ja phyi! palkka lentää suustani. Tavallaan tämä tuntui oikealta ratkaisulta, mutta helposti meni Gismo passiiviseksi saadakseen rauhan. Tämähän on se Gismon ikuisuus-ongelma. Sitten otin tennispallolla noutoa ja se toimi loistavasti. Viimeksi kun otin noutoa, ei sitä olisi voinut vähempää kiinnostaa ja pelkäsin jo vähän, että pitääkö sille ruveta ruuvvaamaan pakkonoutoa uudestaan kasaan, mutta nyt näytti hyvältä. Ikävä kyllä (ja ehkä samalla onneksi) ei ollut noutokapulaa mukana, joten en päässyt sitä testaamaan, mutta on se päivä huomennakin...