Eilen oltiin GouGoun kanssa agilityssä. Heti, kun otin Goun autosta tuli eräs nainen sanomaan, että "ai, sulla oli toi!" Hieman ihmettelin, että mikä "toi" ja sain selvitykseksi, että oli ihmetellyt aiemmalla kerralla,että dalmatiankoiraankin saa vauhtia... ? WAT? Dalmatialaisista ei kyllä mielestäni vauhtia puutu, ennemmin jarrut.

Tällä kertaa tehtiin kolmea pikku rataa pareittain. Ensin oltiin sellaisessa, missä pystyi harjoittelemaan joko valssia tai takana leikkaamista, olimme koulutusohjaajan kanssa samaa miltä, että Goun kanssa on helpompi/järkevämpi käyttää takana leikkaamista, koska se kuitenkin irtoaa ja silllä on niin paljon vauhtia, että mulla menee jalat solmuun, jos yritän keretä siinä vauhdissa valssaamaan.

Sitten mentiin sellaista rataa, jossa oli hyppy, aa, putki, kepit. Siinä ei ollut mitään ohjauskikkoja, tarkoitus oli vain treenata kontakteja ja keppejä. Otettiin nyt käyttöön Goun kanssa sellainen, että maassa aan alla on nami. Alkuuunsa avustaja näyttää namia ja sitten se pikku hiljaa häivytetään. Toivottuna tuloksena olisi, että Gou jäisi aan kontaktille seisomaan, ilman erillistä käskyä ja jatkaisi matkaa vasta luvan saatuaan. Kattellaan.. Ainiin, "ope" kehui Goulla olevan kepit hyvin hallussa! Se on tuo koira kyllä salaa käynyt treenaamassa yksinään, mulla ei ainakaan ole osaa eikä arpaa niiden kouluttamisessa.

Viimeinen radan pätkä oli suoraa pätkää hyppyjä. (Pikkusen hengästyy siinä juostessa) Tarkoitus oli siis mennä edestakaisin ja joka kerrala kääntää koira välistä takaisin yhtä estettä aiemmin. Tämäkin meni Goun kanssa paremmin kuin osasin odottaa. Ihan laittaa harkitsemaan, että pitäisikö ruveta harrastamaan agilityä, kun on noin hyvä koirakin...